GÜNÜN NOTU( EKREM BEY PARTİSİNDE VE İSTANBULDA NE YAPTI


GÜNÜN NOTU( EKREM BEY PARTİSİNDE VE İSTANBULDA NE YAPTI):
   Değerli Dostlarım bilirler beni.M.Kemal Atatürk hariç asla şucu bucu olmadım yaşamım boyunca.Çünkü onun bizlere bıraktığı miras olan Bilim ve Akla inanırım.O  da hiçbirşeyin kalıcı olmadığına inanan Devrimleri ve değişimi savunan bir önderdir.Bu nedenle olaylara olumlu ve olumsuz yanlarıyla bakma ve duygusallıktan uzak kalma alışkanlığımız gelişmiştir..
   Değerli Dostlar doğuştan gelen yeteneklere inanırım ama Liderliğin asla anadan doğma bir özellik olduğuna inanmam.. Liderlerin ortak özellikleri vardır.. Zekidirler muhakeme gözlem analiz ve sentez özellikleri üst düzeydedir. Iyi eğitim almışlarsa bu özelliklerini de kullanarak doğru zamanda doğru hamleler ve davranış biçimleri sergilerler.
Rakiplerini  iyi tanırlar ve iyi kadro kurarlar. Kolay aldanmazlar, karar verdikleri zaman arkasında  ısrarla dururlar. Planlı projeli ve stratejik davranırlar. Ama biz toplum olarak liderliğin bir mucize olduğunu düşünür ve onu bekleriz. Fakat nedense o lider bir türlü gelmez.(!)
    Son genel seçim yenilgisin den sonra toplumun CB olarak görmek istediği kişilerden biri olarak  E.İmamoğlunu sahnede gördük. Hemen Değişimden bahsetti ve bunu başardı. Partisine önderlik etti ve siyaseti yeniden dizayn ederek Genel Başkan ve yönetim değişimine vesile oldu. Bu hem parti hem de Demokrasi tarihimizde önemli bir kavşaktı. Şimdi Karşımızda E.İmamoğlu adında beş yıllık hikayesi olan bir Lider var. Elbette ki eksikleri bazılarınca yadırganan davranışları olabilir ve bunlar mevcutta denilebilir. Tüm liderlerde olduğu gibi. Ancak Yaz aylarında ifade etmiştim Ekrem bey Partiyi düzenler, İstanbulu yeniden kazanabilir ve Türkiye yeni bir rotaya oturabilir. Laik Demokratik Hukuk Devleti ve Cumhuriyet rotasına. Yarın devam ediyoruz.
Hasan Saim ÖZTÜRK


Mehmet Ali Arslan NameGazetesi Name Gazetesi
Daha yeni Daha eski