Pakistan seçimi




Ulusal Mecliste bağımsız adaylar üç, PML-N dört ve PPP iki sandalye kazandı. PTI ve PPP tarafından desteklenen bağımsız adaylar sırasıyla Khyber Pakhtunkhwa ve Sindh Meclisi'nde öndeyken, PML-N Pencap'ta hakim durumda. Ulusal Meclis Seçim Bölgesi NA-207'deki 346 oy verme merkezinin tamamının resmi olmayan sonuçlarına göre, eski Cumhurbaşkanı Asıf Zerdari'nin başarılı olduğu ilan edildi. Asif Zerdari, NA 207 sandalyesinden 146 bin 989 oy alarak Shaheed Benazirabad'dan kazandı. Bağımsız aday Sardar Sher Muhammad Rand Baloch ise 51 bin 916 oyla ikinci oldu.

Eski Federal Bakan Khawaja Saad Rafique, Lahor'un NA-122 seçim bölgesinde Sardar Latif Khosa'ya büyük bir farkla mağlup oldu ve Lig lideri bunun üzerine galip gelen bağımsız adayı tebrik etti. NA-122'den bağımsız aday Sardar Latif Khosa 117 bin 109 oyla kazanırken, Müslüman Birliği'nin (N) adayı Khawaja Saad Rafiq ise 77 bin 907 oyla ikinci oldu. Sadarfique, resmi olmayan ve kesin olmayan sonuçların ortaya çıkması nedeniyle Latif Khosa'yı tebrik etti. Saad Rafiq, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada Sardar Latif Khosa'yı tebrik ettiğini, kamunun kararına memnuniyetle boyun eğdiğini söyledi. Allah yeni Meclis'e birlik olarak ulusal krizi aşmayı nasip etsin dedi.

Pakistan Müslüman Birliği (N) Başkan Yardımcısı Maryam Nawaz, medyanın bir bölümünün kasıtlı olarak yanlış beyanına rağmen, Elhamdulillah Müslüman Birliği'nin (N) Federasyon ve Pencap'taki tek büyük siyasi parti olarak ortaya çıktığını tweetledi. Halen bazı sonuçların beklendiğini, nihai sonuçların alındığını, Allah'ın izniyle Navaz Şerif'in zafer konuşmasını yapması gerektiğini söyledi. Khyber Pakhtunkhwa NCRC üyesi Nadia Bibi, bir gönderisinde Awami Ulusal Partisi'nin Swat'taki köyünde ilk kez PTI'ya yenildiğini yazdı. Ayrıca, beş yıl önce Tehreek-e-Insaf'ın Swat'ın tamamında başarılı olduğunu, ancak kendi bölgesinde yalnızca ANP'nin kazanan olduğunu söyledi. Her kadın seçmenin sağlık kartına oy verdiğini söylediğini söylüyor. Bundan önce Seçim Komisyonu sözcüsü, gece geç saatlerde seçimin ilk resmi olmayan ancak nihai sonucunu açıkladı; buna göre Hayber Pakhtunkhwa Meclisi'nden iki bağımsız aday kazanırken, resmi olmayan ve resmi olmayan sonuca göre Pakistan Tehreek-e- Insaf (PTI) kazandı.) 6, Pakistan Müslüman Birliği (N)4 ve Pakistan Halk Partisi (N)4 adaylarının desteklediği Pakistan Ulusal Meclis adayları başarılı oldu. Kesin ve resmi olmayan sonuçları açıklayan Seçim Komisyonu sözcüsü, şu anda iki seçim bölgesinin sonuçlarının komisyona ulaştığını söyledi.
Sözcü, toplam seçmen sayısı 132 bin 433 olan PK-76 Peşaver 5'te 37,62 oy oranıyla 49 bin 825 oy alarak 18 bin oy alarak bağımsız aday Samiullah Han'ın kazandığını söyledi. başarılı olduğu açıklandı.

Dünya haberleri


Mehmet Ali Arslan NameGazetesi Name Gazetesi
Daha yeni Daha eski